Religjon Shoqeria

Harmonia fetare në kujtimet e fëmijërisë

Nga Alba Çela Unë kam lindur dhe kam kaluar fëmijërinë time në Berat, një qytet simbol për harmoninë dhe bashkëjetesën fetare ku xhamitë, teqetë dhe kishat ndërthuren më  bukur se kudo tjetër. Gjithçka që është e rëndësishme për harmoninë fetare në Shqipëri e kam mësuar që kur kam qenë fëmijë. Edhe pse më vonë kam […]

Shoqeria

IRI organizon konferencen vjetore 2021

Ne permbyllje te vitit te pare te aktiviteteve te Inter religious Institute Albania – IRI (www.iri.al), patem kenaqesine te kishim ne konference pervec fjaleve pershendetese te Drejtorit Ekzekutiv Dr Arben Ramkaj dhe prezantimet e 6 projekteve ne komunitetet lokale. Konferenca perfshiu fjalen e Kryetarit te Bordit Keshillimor te IRI z. Ilirian Gjoni, ate te Komisionerit […]

Shoqeria

IRI organizon iftarin e parë ndërfetar

Instituti Ndërfetar Shqipëri priti në 4 maj iftarin e parë ndërfetar me të ftuar nga komunitetet fetare, deputetë, institucione shtetërore, shoqëria civile, akademia dhe organizatat rinore. Ngjarja ishte një mundësi për krijimin e rrjeteve dhe partneritetit për të gjithë pjesëmarrësit. Drejtori Ekzekutiv i IRI, Dr. Arben Ramkaj në përshëndetjen e tij përmendi se “në këto […]

Religjon Shoqeria

Komunitetet fetare në Shqipëri bëjnë thirje për qetësi dhe pjesmarrje aktive qytetare në procesin elektoral 2021

Kisha Katolike përmes një deklaratë të Konferencës e Ipeshkëve si dhe Komuniteti Mysliman shqiptar bënë thirje publike besimtarëve po dhe të gjithë qytetarëve shqiptarë që të respektojnë procesin zgjedhor duke e ndjekur atë me qetësi dhe maturi si dhe duke votuar në mënyrë të përgjegjshme. Udhëheqësit fetarë dhe klerikët bëjnë një thirje të fortë kundër […]

Uncategorized

Rritja e kapaciteteve me partnerët lokalë

IRI vijon punën per rritjne e kapaciteteve të rrjetit lokal të partnerëve në Tiranë, Elbasan, Korçë, Durrës, Shkodër dhe Berat. Me konsulencën dhe orientimin e Andrea Mewaldt nga Open Consulting Europe përfituesit e trajnimit janë njohur me dy metodologji me pjesmarrje të cilat përfkufizohen si “Seminari i së ardhmes” dhe “ Konferenca në hapësirë të […]