Shoqeria

IRI organizon konferencen vjetore 2021

Ne permbyllje te vitit te pare te aktiviteteve te Inter religious Institute Albania – IRI (www.iri.al), patem kenaqesine te kishim ne konference pervec fjaleve pershendetese te Drejtorit Ekzekutiv Dr Arben Ramkaj dhe prezantimet e 6 projekteve ne komunitetet lokale. Konferenca perfshiu fjalen e Kryetarit te Bordit Keshillimor te IRI z. Ilirian Gjoni, ate te Komisionerit […]

Shoqeria

IRI organizon iftarin e parë ndërfetar

Instituti Ndërfetar Shqipëri priti në 4 maj iftarin e parë ndërfetar me të ftuar nga komunitetet fetare, deputetë, institucione shtetërore, shoqëria civile, akademia dhe organizatat rinore. Ngjarja ishte një mundësi për krijimin e rrjeteve dhe partneritetit për të gjithë pjesëmarrësit. Drejtori Ekzekutiv i IRI, Dr. Arben Ramkaj në përshëndetjen e tij përmendi se “në këto […]

Religjon Shoqeria

Komunitetet fetare në Shqipëri bëjnë thirje për qetësi dhe pjesmarrje aktive qytetare në procesin elektoral 2021

Kisha Katolike përmes një deklaratë të Konferencës e Ipeshkëve si dhe Komuniteti Mysliman shqiptar bënë thirje publike besimtarëve po dhe të gjithë qytetarëve shqiptarë që të respektojnë procesin zgjedhor duke e ndjekur atë me qetësi dhe maturi si dhe duke votuar në mënyrë të përgjegjshme. Udhëheqësit fetarë dhe klerikët bëjnë një thirje të fortë kundër […]